Prima Solvent dobio licencu HNB-a kao ovlašteni pružatelj usluga servisiranja kredita

Dragi partneri i klijenti, zadovoljstvo nam je izvijestiti vas kako je društvo Prima Solvent d.o.o. dobilo odobrenje regulatora, odnosno licencu HNB-a te je od prošlog mjeseca upisano u registar ovlaštenih pružatelja usluga servisiranja kredita u Republici Hrvatskoj. Dio je to procedure koja je uvedena prošlogodišnjim Zakonom o načinu, uvjetima i postupku servisiranja i kupoprodaje potraživanja. U nastavku donosimo prednosti koje ova novost ima za naše i vaše poslovanje.

Licenca HNB-a dokaz potpune usklađenosti poslovanja sa zahtjevima regulatora

Što znači dobivanje HNB-ove licence? Ovo priznanje naše središnje banke dokaz je potpune usklađenosti poslovanja društva sa zahtjevima regulatora i naše provedbe najviših standarda u poslovanju. Sukladno Odluci o Registru ovlaštenih pružatelja usluga servisiranja kredita, Prima Solvent d.o.o. možete pronaći na mrežnim stranicama HNB-a pod oznakom SK003.

To je znak kako je Prima Solvent u potpunosti zadovoljio kriterije koji se tiču stručnosti, iskustva, odgovarajućeg znanja, dobrog ugleda, provedbi odgovarajućih mjera, postignutih certifikata, upravljanja rizicima i drugih koji su bili propisani regulatornim odredbama.

Osim toga, ova nam licenca omogućuje usklađenost s međunarodnim standardima te olakšano poslovanje u drugim zemljama članicama EU.

Prima Solvent kao pouzdan partner

Osnovan još 2007. godine, Prima Solvent ima već 17 godina iskustva na tržištu koje je doživjelo značajne promjene. Od Velike financijske krize 2008. do ulaska u Europsku uniju pet godina kasnije i nedavnog uvođenja nove valute, spremno smo dočekali svaki događaj i stekli povjerenje klijenata iz različitih industrija.

Dio smo domaće krovne organizacije, Hrvatske udruge agencija za naplatu (HUAN), kao i prestižnih međunarodnih organizacija (FENCA), čijim smo članstvom prihvatili pripadajuću pozitivnu regulativu i etičke standarde.

Zahvalni smo svim našim klijentima na dosadašnjem povjerenju i suradnji. Raduje nas što možemo biti pouzdan partner u brizi o ovom dijelu njihovog poslovanja. Zahvaljujući ovoj licenci, to ćemo to nastaviti biti i dalje.

Scroll to Top